Brillenglazen

Het is een weldaad voor je ogen wanneer je scherp en ontspannen ziet!

Unifocale brillenglazen voor veraf en dichtbij

Unifocale brilleglazen zijn glazen op een sterkte en corrigeren dus dichtbij, of veraf (niet op de tussenliggende afstanden). Ze worden gebruikt om bijziendheid of verziendheid te verhelpen.

Alle unifocale glazen zijn standaard voorzien van een harde kras werende laag, een coating tegen reflecties en een UV-coating. Ook kan en gekozen worden voor een HOYA BLUE-protect coating. Mooie verdunde glazen zijn vanzelfsprekend en zullen individueel bij uw montuur gekozen worden.

Soorten Unifocale brillenglazen:

 • Bijziendheid (myopie): ‘min-glazen’
  Gaat u steeds dichter bij de televisie zitten of knijpt U vaak met de ogen? Vaak is dit een teken dat u moeite heeft met in de verte kijken. Negatieve brillenglazen (‘min-glazen’) zorgen ervoor dat u weer zonder knijpen ook in de verte scherp kunt zien.
 • Verziendheid (hypermetropie): ‘plusglazen’
  Als verziende heeft u moeite met lezen en krijgt u daarbij snel hoofdpijn. Met positieve brillenglazen (‘plus-glazen’) kan dit ongemak verholpen worden.
 • Unifocale glazen voor veraf: vertebril
  Een vertebril bevat glazen die alleen voor veraf corrigeren. De bril is bedoeld om op afstand beter te kunnen zien. Met een vertebril kun je ook dichtbij kijken, maar vanaf een leeftijd van ongeveer 45 jaar heeft men een leesgedeelte nodig
 • Unifocale glazen voor dichtbij : leesbril
  Naarmate U ouder wordt, neemt de elasticiteit van de ooglens af. U kunt moeilijker scherpstellen en U krijgt bijvoorbeeld opeens moeite met lezen. We noemen dit verschijnsel ‘presbyopie’ of ‘ouderdomsverziendheid’. U kunt ouderdomsverziendheid herkennen aan moeite met lezen: U kunt letters beter lezen als deze op een armlengte afstand worden gehouden dan dat u het leesmateriaal op normale afstand houdt. Tijd voor een leesbril!

Multifocale Brillenglazen

Wanneer u op zoek bent naar een bril met een leesdeel verwerkt in de glazen, spreken we over multifocale glazen. Met deze glazen ziet u zowel veraf als dichtbij weer optimaal. Een multifocale bril is ideaal voor mensen die niet heel de dag willen wisselen tussen hun normale bril en een leesbril. Een multifocale bril verenigt meerdere sterktes in een glas, waardoor u met uw bril zowel kunt lezen, op de tussenafstand en veraf zien, dus op alle afstanden ziet u scherp. Een multifocaal glas is puur maatwerk en in verschillende gradaties verkrijgbaar. Aan de hand van uw wensen en budget geef ik u het beste advies.Doordat ik werk met een glasleverancier van top kwaliteit, loopt u gegarandeerd met perfect zicht de winkel uit.

Alle multifocale glazen zijn standaard voorzien van een harde kraswerende laag, een coating tegen reflecties en een UV-coating. Ook kan en gekozen worden voor een HOYA BLUE-protect coating. Mooie verdunde glazen zijn vanzelfsprekend en zullen individueel bij uw montuur gekozen worden.

Brillenglazen speciaal voor bureau-, en computerwerk

Heeft u klachten als hoofdpijn, vermoeide ogen of een verkeerde lichaamshouding door het corrigeren van de kijkafstand? De kans is groot dat u een tweede bril erbij nodig heeft. Natuurlijk is het veel praktischer om alles met 1 bril te doen maar een aparte bureau- of computerbril is ideaal. Een computerbril is uitgerust met speciale glazen waardoor u op de korte afstand tussen u en de computer optimaal zicht heeft zonder dat uw ogen vermoeid zullen raken. Het gezichtsveld is zo gemaakt dat u altijd een comfortabele houding aan kunt nemen zonder de kijkafstand te hoeven corrigeren en waarbij u geen last zult hebben van de eerder genoemde klachten.

Alle Bureau-, en Computerwerk glazen zijn standaard voorzien van een harde kraswerende laag, een coating tegen reflecties en een UV-coating. Ook kan en gekozen worden voor een HOYA BLUE-protect coating. Mooie verdunde glazen zijn vanzelfsprekend en zullen individueel bij uw montuur gekozen worden.

Zonneglazen

U gaat een dag naar het strand en u neemt mee: een flacon zonnebrandcreme, zo kunt u uw lichaam tegen de schadelijke UV-straling beschermen. Uw ogen beschermen tegen de zon wordt vaak vergeten. Een goede zonnebril met een optimale UV-filter is hiervoor perfect. De glazen filteren schadelijke UV- straling en beschermen daardoor uw ogen. Onvoldoende bescherming van de ogen tegen UV-straling kan uw ogen op lange termijn beschadigen, waardoor u op latere leeftijd slechter begint te zien of last krijgt van staar. Daarnaast geeft een zonnebril u kijkcomfort in de zon: de donkere kleur geeft rust en een veel contrastrijker beeld. Uiteraard kunnen brillenglazen met een UV-filter ook op sterkte worden gemaakt.

Ook mooie verdunde glazen bij een zonnebril zijn vanzelfsprekend en zullen individueel bij uw montuur gekozen worden.

Coatings op de brillenglazen

Alle HOYA-glazen zijn standaard voorzien van een harde kraswerende laag, een mooie coating tegen reflecties. Coatings hebben ieder een eigen functie en kunnen op bijna alle brillenglazen worden aangebracht. Zo kunnen er ontspiegelingslagen, een water- en vuilafstotende laag of een hardingslaag worden aangebracht op brillenglazen. Een ontspiegelingslaag zorgt ervoor dat het brillenglas niet meer spiegelt. Anderen kunnen hierdoor uw ogen beter zien, maar belangrijker nog, het houdt spiegelingen uit uw beeld waardoor u helderder kijkt. De coating voor ontspiegeling bestaat uit meerder lagen met een eigen kleur. Die kleur kunt u niet of nauwelijks zien. Een hardingslaag maakt de kunststof brillenglazen krasbestendiger. Kunststof is namelijk niet zo hard als glas en zonder zo een laag zullen na verloop van tijd de brillenglazen dof worden en krassen krijgen.

hoya coatings

HOYA coatings staan bekend om hun Top-kwaliteit!

HOYA BLUE-Control is een coating die het blauwe licht dat door beeldschermen wordt uitgestraald neutraliseert, waardoor vermoeidheid en overbelasting van de ogen wordt voorkomen. Bijkomende voordelen zijn vermindering van de lichtschittering en een scherper contrast. Hierdoor blijven niet alleen de ogen in een betere conditie, maar wordt het kijken comfortabeler en krijgen kleuren een natuurlijker karakter

Bezoek de Hoya website

Een zeer belangrijke coating: ‘Extra comfort in de digitale wereld’